12 February, 2008

Rocky Road Brownie

Chrunchy peanuts and pluffy marshmallows top this luscious brownie


Bahan brownie:

  • 200gm milk chocolate, patahkan kecil2
  • 150gm butter (potong kecil2)
  • 270gm caster sugar
  • 115gm tepung gandum
  • 35gm serbuk koko
  • 3 biji telur

Bahan Topping:

  • 80gm marshmalows (potong dadu)
  • 120gm kacang tanpa garam
  • 50gm kelapa kering
  • 200gm dark chocolate, patahkan kecil
  1. Panaskan milk chocolate & butter dengan kaedah couble boiler.
  2. Dalam bekas lain, gaulkan sekali tepug, gula & serbuk koko.
  3. Masukkan bancuhan chocolate tadi kedalam tepung adan juga telur.
  4. Kacau hingga semuanye bersatu.
  5. Bakar dengan panas oven 180C selama 45 minit aau sehingga masak.
  6. Untuk topping, satukan semua bahan kecuali chocolate dalam satu bekas. Cairkan chocolate dengan kaedah doulble boiler, kemudian curahkan ke dalam bahan2 kering tadi. Tekan pedat bahak topping ke atas brownie.

No comments: