10 January, 2008

Sing ha in Coogee..

Balik keje semalam, rasa malasss gilerr nak masak. Feel like having dinner outside. Kepala asyik teringat2 masakan kat Sing ha, area Coogee.

And what a coincident, rezan pun semalam, mood nak makan kat luar..apa lagiii ajak dia gi Coogee lerrr..For me, that's the best Thai cuisine in Sydney compared to other's. There's another one somewhere around Bronte, called Patitat Thai, sedap jugak..tapi service alamakkk aiiii... manyakkk slowww, wa tatak boleh tahan oooooo..So ini makanan yang kami order, served dengan nasi putih..masa order perut tengah lapar..semua benda nak try...haaa amik koooo, kena makan sampai mengah hehehhehee...
Seafood Tomyam - mmg sedap gilerr..perfect!! ada fillet ikan dalam tomyam ni...lenkali boleh try
Pla Goong - kerabu udang..segala jenis kerabu mmg makanan kegemaran kami
Chili & Basil Chicken - huhhhh makan sampai keluar air mata yang ni..sedap mmg sedap, tapi pedas!! Pada org lain ok kot..tapi kami mmg tak tahan pedas.. :D

3 comments:

MyPeriukBelanga said...

aisey sha..dia punya tomyam looks powerful lah knis kalu mkn kan perut terus mengalir panas cam magma & that pla goong tu munyi dia cam nak kena 'pelang-kong' jo ahak ampuunn, mampuii jap lg ada yg singgah kat kepalo den ni ha!

salam maál hijrah yo dek!

Shafidah Shamen said...

kak nis..kak nis...lawak betul lerrr...salam maal hijrah utk kak nis juga yerr!

siti_khuzaimah78 said...

Salam S.Shamen,

Kat sydney senang ker cari makanan halal? Nampak happening ur blog ni. One day nnti saya teringin juga nk turun ke Sdyney.