Lagi resepi Yani dari Myresipi.com :)
Hotdog Bun Recipe:
- 160ml air
- 250g tepung roti
- 14g(1 1/2 sudu besar) gula
- 4g(1 sudu kecil) garam
- 8g(1 sudu besar) lemak sayur
- 2.4g(3/4 sudu kecil) dry yeast
- 16g(3 sudu besar) susu tepung
- Masukkan semua bahan ke dalam breadmaker, pilih setting dough, tekan button start.
- Bila dah siap, keluarkan angin. Kemudian bahagikan kepada 6 bahagian. Buat bentuk bulat. Rehatkan selama 15 minit.
- Buatlah bentuk panjang seperti bentuk hotdog bun.
- Biarkan naik dua kali ganda atau 30C selama 50minit.
- Bakar pada suhu 180C selama 10-12 minit. Biarkan di dalam oven selama 5-10 minit kalau mahukan roti kelihatan lebih perang.
No comments:
Post a Comment