Yang ni special requested by my dear darling..he kept asking until we finally baked this! Ntah dari suratkabar mana tahh dia dapat resepi ni, dia cuma bawak balik page resepi tu jerr..
Nama asal resepi ni ialah 'Chichen Bake with Lemon Asparagus'. Tapis semalam saya pusing satu kingsford cari asparagus tak jumpa. Subsitute je lahh dengan benda lain, and saya guna snow peas. Rasa dia camanaa??? hmm not bad, sedapp!!
- Ambil potato, belah masukkan dalam caserole, bakar selama 10 minit.
- Ambil ayam..maryland portion the best! Lumur sikit dengan serbuk kunyit untuk bagi color. Then masukkan dalam bekas kentang tadi, spray atau sapu dengan olive oil (atau apa2 minyak pun boleh)
- Bakar ayam sehingga masak. Check selalu, as ayam ni akan keluarkan air. Saya buang air tuu..sebab nak bagi ayang ni cepat masak. Terbalikkan ayam ni in between, jika perlu untuk bagi ayam cepat masak.
- Bila agak2 dah masak..masukkan asparagus (saya guna snow peas), squeeze lemon juice & taburkan thyme.
- Bakar lagi lebih kurang 5 minit. Siap!
- Serve dengan apa2 sauce.
No comments:
Post a Comment