Inti:
(ala2 macam buat intgi karipap tu haaa)
- Tumis daun kari (kalau ada). Masukkan bawang, bawang putih & halia. Biar sampai wangin
- Masukkan rempah kari. Biar sampai naik minyak.
- Masukkan daging cincang..kacau supaya daging tak bergumpal.
- Masukkan kentang yang telah didadu.
- Tambah air jika perlu. Masak sehingga daging & kentang empuk & kering.
Assemble:
- Roti putih secukupnya, celup ke dalam susu. Kemudian susun ke dalam acuan.
- Layer dengan filing curry tadi. Layer tebal2 sikit.
- Celup lagi roti dengan susu..cover filing tadi.
- Ambil telur secukupnya, campur sedikit garam masala, potong sedikit daun ketumbar. Godak..kemudian curahkan bahagian atas roti tadi. Ratakan. Bakar 160 degree sehingga keperangan (masak).
No comments:
Post a Comment