Caramelised onion ni..sedap kalau layan ngan roti mcm ni..or letak dalam burger. Tak caya kaluuu..cuba buat!
- Mayang bawang, kemudian masukkan dalam kuali..spray dengan sedikit sahaja minyak.
- Masak sehingga layu.
- Masukkan gula..ikut tahap manis & ammount bawang. Biar sehingga gula melt & perang. Masukkan pula sedikit cuka. Masak sehingga kering.
Slow cooked lamb tuu..lagi la simple nak buatnyer. Bersihkan jerr lamb, rebus dengan air dalam dengan api kecil. Masukkan rosemary. Masak sehingga kering & empuk. Bila dah masak..carik2-carik kan, kemudian serve dengan roti & caramelised onion.
2 comments:
caramelised onion ni aku salu dok buat tpikut resipi kat citer better homes and garden. dia tumis bawang besar pehtu buh garam...dah lama sket tuh buh brown sugar pehtu buh balsamic vinegar. mmg sgt lazatt. tp ko nyer lagi cantek aaarr...ish!!
tak penah le makan fidah. ni masakan negara mana nih? camna rasanya..acu cuba cerita sikit..hehehe
Post a Comment