Saya masak lauk ni masa hari pertama puasa. Hari tu saya cuti..ntah apa angin yang datang, rajin la pulakkk mengemas rumah hari tuu..habis segala benda saya alih, segala abuk saya lap, satu dapur tu saya wipe, mop..pendek kata, mmg lain macam lah! Sambil2 buat keje tuu..kepala pikir nak masak apa..ayam mmg dah keluar awal2 dari kul 10 pagi. Memang ada angan2 nak buat Ghai Yang ni..
Sambil2 ngemas tuu..saya perap sekejap ayam ni. Lepas mengemas apa semua, saya keluar pi cari barang. Leka kat luar, sampai rumah..dah pukul 5 lebih. Lagi setengah jam nak buka puasa!Nasik baik saya dah siap2 perap ayam semua. Balik rumah..grill je ayam ni. Tak sampai 10 minit, dah siap! Senang kan?? hehehehe..pastu saya goreng je sayur..Selamat saya berbuka hari tu dengan seleranya! Pada sesiapa yang nak cuba..boleh tengok resepi kat sini. :) Happy trying!
2 comments:
Fidah, your chicken and fruit cheesecake look too good. I have to come over to buka puasa with you!
Vin, you are always welcome! hehehehehe
Post a Comment