27 March, 2008

Butter Cake II

Butter cake lagi, dalam 24 jam, saya buat 2 butter cake yang berlainan resepi. Dipendekkan cerita, kek yang saya buat earlier tu cadang nak bawak pegi farewell party, tapi, tak sampai 2 jam kek tu masak, dah tinggal separuh. So bancuh lagi satu guna resepi lain pulak, saje nak experiment.

Untuk yang ni, resepi amik dari blog CMG. Tapi saya buat plain, tak bubuh oreo. Banyak org suka yang ni, sebab moist & buttery. Mesti cuba!

2 comments:

Cik Siti Wan Kembang said...

Fidah - butter kek ni adunan akhir dia cair cam buat kek coklat lembab tu tak?.. kalau tak cair sangat - sesuai tak rasanya utk letak dlm papercups?

Shafidah Shamen said...

tak lahh..saya tak dapat batter acir pun. Rasanye sesuai buat dalam paper cup