21 April, 2008

Kek Lapis

haaaaa sape nak tolong jawab nihhhhh!! Batter yang asalnyer color purple tetiba tukar color hijauuu. Apa kesss nihhhhh???? Konon nak buat Yam Kek Lapis..perisa yam saya tu takde color. Since saya takde color purple, saya pun bancuh color merah & biru 3:1 respectively. Memang dapat color purple..cantekkkk jerr..! tapiiiiiiiiiiiiiiiii naper kek ini bertukar color hijauuu niii????? Sempena ituuu..saya bagi nama kek lapis ni "Kek Lapis Magic" instead! :D

5 comments:

CtNik said...

salam..

meh ct tulung jwbkn..

warna asal kek tu kan,kaler kekuningan sikit even campur biru n merah will be purple tp once dh mix dgn adunan kek,memang akan jadik hijau..sb ct nyer kek lapis byk kali jadik mcm tuh..kecuali buh utk deco cake icing pure white,konfem kuar purple.

Dianne said...

eheheh janji sodap heeheheh mtkkk ckittttttt oiiii shamennnnn

jo ayee said...

aduihhh..pening2...pening....ni segala2nya sebab kek lapis serawak la ni..kasi org bikin sakit kepala....mana org serawak...ada kat sini tak..pasal cipta kek pelik2....hehehehe

Shafidah Shamen said...

ctnik..i dont think so..sebab bila dah bancuh tu..batter jadi color purple cantikk.. even bila dah kukus..still maintain color purple kat sufface. Tapi bila potong..keluar color hijauuu..haaa camana tuuuuuuu???

dayang..sib baik sedappp!!! ada sikit ampun laaaaaa hahahahhaha

jo..ni masalah ni..sifu kek lapis pun takleh jawabkan nihhh..kena panggil org material science suruh study nihhh hahahahahha

CtNik said...

yeke..

sb ct selalu buat kek lapis,kalau nk buat kaler purple,jadik hijau..takpe fidah,janji sodap...