Saya main bantai je buat ikut bahan yang ade:
- Kuah : Blend bawang, garlic, serai, belacan, cili, kuyit & coriender. Tumis sampai wangi, masukkan cili boh. Masukkan air asam, garam & gula secukup rasa. Masak api sederhana sehingga cili masak.
- Ikan dibersihkan, kelar. Amik sikit tadi, gaul pada ikan. Bakar atas skillet (lapik dengan daun pisang & daun kunyit).
- Bila masak, curahkan kuah yang lebih tadi, perah asam limau.
2 comments:
Salam s.shamen, lama tak jenguk ur blog, hope sihat2 la yer...last 2 week my hubby pegi pasar, ada jual ikan pari...so laju je ler beli, baru last week wat ikan pari bakar...mmg laju je makan dgn sambal belacan...tp takde ler amik pics...
bestnyerrr ikan parii....saya pun kalau boleh nak cari ikan pari jugakk, tapi tak jumpa...kalau dapat yang kecik2 tu, best kan!
Post a Comment