10 August, 2008

Meat Roll

Macam ingat2 lupa bahan2 buat roll ni. Sebab mggu lepas buat ni, dah le tu..bahan2 pun main ikut sedap hati jerr :D. Dalam 2-3 hari ni nanti nak buat lagi...sebabnyer hari tu testing buat 6 biji jerr..saya rasa sekerat jerr...lagi 5 setengah sape makan tah! tak hingat orang belakang langsung..hahahaaa sedap kerrrr ?? ;))
  • Sekeping besar frozen puff pastry, thawed & cut into 6 pieces
  • 300 gm daging cincang, bersihkan. Kemudian microwave sekejap lebih kurang 5 minit to let them half cooked.
  • 1 biji besar bawang (dicincang), 2 biji bawang putih, pepper, garam & herbs (saya letah thyme & basil). Semua bahan2 ini dikisar sekali dengan daging cincang tadi dalam food processor, sehingga semua sebati.
  • Bahagikan kepada 6 bahagian. Letak setiap satu di tengah2 1 of the puss pastry tadi. Gulung. Kelar2 sikit bahagian luar roll.
  • Sapukan dengan kuning telur.
  • Bakar dengan suhu 190 degree sehingga masak.

No comments: