Make Pastry: For 2 x 6" pie mould/pan
- 150gm tepung gandum
- Garam
- 1 kuning telur
- 85gm butter, lembutkan
- Air secukupnya
- Satukan tepung, telur, garam & butter, gaul sehingga menjadi seperti serbuk roti.
- Masukkan air secukupnya supaya tepung membentuk doh.
- Wrap and simpan dalam fridge for 20 minutes.
- Keluarkan dari fridge, canai & masukkan dalam acuan. Kemaskan.
- Cucuk dasar dengan garfu, alas dengan baking sheet & taburkan kacang hijau sebagai pemberat.
- Bakar dengan 180 degree celcius selama 12 minutes. Remove baking sheet and kacang hijau, bila pastry siap.
Make Filling
- 110ml susu
- 4 telur
- 100gm fetta cheese
- 50gm ricotta cheese
- Spinach ( i made from 3 big fresh spinach leaves, some people call it silverbeet)
- 1 medium size bawang besar
- sedikit white pepper
- Potong kecil2 ricotta cheese.
- Cincang kecil bawang, racik halus spinach.
- Satukan susu, telur, pepper & cheeses - kacau sehingga ricotta cheese hampir hancur semuanya.
- Satukan spinach & bawang.
- Tuangkan filling ke dalam pastry yang dah ready tadi.
- Bakar 190 degree celcius selama 35 -45 minit atau sehingga filling set.
No comments:
Post a Comment