Ungu dalam gambar ni 'menakutkan' ekkk??? pekat sungguh! Dalam gambar je gituu..in real tak punn :D Yang ini pun salah satu dari resepi menurun dari mak. Saya buat setengah dari resepi dibawah, dapat satu loyang 8x8 inch.
Lapisan Bawah
- 3 cawan tepung beras
- 6 cawan santan cair
- 1 ½ cawan keladi
- Sedikit garam
Keladi di celur, jgn sampai empuk. Bancuh tepung dengan santan dan garam. Kacau atas dapur, agak2 nak pekat masukkan keladi. Pindahkan ke dalam loyang. Kukus hingga keras.
Lapisan Atas
- 3 cawan santan pekat
- 4 sudu tepung gandum
- Color
- Telur 3 biji
- 1 ½ cawan gula
- Sedikit vanili
Bancuh semua bahan, tapis. Masukkan vanili. Curah atas keladi, kukus lagi sehingga masak selama 1 jam. Potong bila sejuk
2 comments:
seksinya talam keladi youuuu, kaler biru lagik
Rozie..its purple sebenarnya, Tapi dlam gambar tu ntah nape color dia pekat bebenorrr gitu lakkk! :D
Post a Comment